2
کارشناس ارشد و محقق موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
3
گروه ریاضی
چکیده
لوبیا یکی از مهمترین حبوبات با قدمتی حدود هشت هزار ساله و ارزش غذایی بسیار است و یکی از مهمترین منابع سرشار پروتئین محسوب میشود. در ایران هر ساله بخش وسیعی از استانهای فارس، لرستان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، زنجان و آذربایجان شرقی، زیر کشت این محصول قرار میگیرند. طبق آمار منتشره از طرف وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت لوبیا در ایران در سال زراعی 1399_1398، 104619 هکتار با متوسط عملکرد 2380 کیلوگرم در هکتار میباشد. همچنین سطح زیرکشت این محصول در استان مرکزی 14401 هکتار با متوسط عملکرد 2534 کیلوگرم در هکتار است که نشان میدهد استان مرکزی یکی از مناطق عمده لوبیاکاری کشور محسوب میشود. یکی از آفاتی که در سالهای اخیر در مزارع لوبیا خسارتزا شده است، غلافخوار لوبیا میباشد.