حبوبات از جمله مواد مغذی در رژیم خوراکی افراد در سراسر جهان هستند و بعد از غلات دومین منبع تغذیهای مهم شناخته میشوند. حبوبات حاوی پروتئین (20 تا 45 درصد) با اسیدهای آمینه ضروری، کربوهیدراتهای پیچیده (60 درصد) و فیبرهای خوراکی (5 تا 37 درصد) هستند. حبوبات فاقد کلسترول و چربیهای اشباع و سرشار از مواد معدنی و ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن هستند. بیشتر ترکیبات زیست فعال موجود در حبوبات دارای خواص آنتیاکسیدانی هستند که در پیشگیری از بروز برخی بیماریها نظیر سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان نقش دارند. برای بیماران سلیاکی، دیابتی و افرادی که به سلامت و مدیریت وزن خود اهمیت میدهند سودمند هستند. مصرف انواع حبوبات به کاهش سطح قندخون و افزایش باکتریهای سالم روده کمک میکنند. استفاده از حبوبات به ویژه در کشورهای در حال توسعه، علیه گرسنگی و سوء تغذیه حاصل از فقر مصرف پروتئین، نقش دارد. حبوبات در تهیه و بهبود غذاهای فراسودمند کاربردی در ارتقای سلامت انسان نقش مهمی ایفا میکنند.