زراعت نوین لوبیا (با تأکید بر روش کشت جوی و پشته ای و آبیاری قطره ای)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 هیات علمی/بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،

2 بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران

چکیده

 
حبوبات از جمله گیاهان زراعی هستند که در سراسر دنیا کشت می‌شوند و به شرایط آب و هوایی متفاوت از معتدل تا گرمسیر و از مرطوب تا خشک، سازگاری یافته‌اند. این گیاهان، ارزش غذایی زیادی دارند و یکی از مهم‌ترین منابع گیاهی سرشار از پروتئین می‌باشند. بهطوری‌که حبوبات بعد از غلات، دومین منبع مهم غذایی انسان بهشمار می‌روند و نیز در تغذیه دام و در نتیجه تأمین پروتئین حیوانی، نقش بسیار مهمی دارند. لوبیا(Phaseolus vulgaris L..)، از محصولات پروتئینی است که در تغذیه انسان نقش مهمی دارد. با این حال مصرف بالای آب این محصول در کشورمان بر هیچکس پوشیده نیست بطوری‌که سیستمهای سنتی کاشت لوبیا دارای یکی از کم‌ترین راندمانهای مصرف آب در بین محصولات کشاورزی است. از همین رو استفاده از روشهای نوین که باعث افزایش عملکرد لوبیا و نیز کاهش مصرف آب در این محصول می‌گردد نیاز مبرم کشاورزی این روزهای ماست.

کلیدواژه‌ها

موضوعات