عدس؛ منبعی غنی از پروتئین، آهن و سلامت (نگاهی ترویجی به ارزش غذایی عدس)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

کارشناس مسئول فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی

چکیده

عدس از جمله حبوبات پرمصرف و ارزان‌قیمت و یکی از مهم‌ترین منابع گیاهی در تأمین پروتئین و آهن است که جایگاه ویژه‌ای در الگوی تغذیه‌ای جوامع مختلف به‌ویژه کشورهای در حال توسعه و همچنین در سبد غذایی خانوارهای ایرانی دارد. در شرایطی که فقر آهن، سوءتغذیه و هزینه بالای پروتئین‌های حیوانی سلامت جامعه را تهدید می‌کند، این ماده غذایی می‌تواند با دارا بودن ترکیبات مغذی مانند پروتئین، آهن، فیبر و انواع ویتامین‌ها، نقش بسزایی در حفظ و ارتقای سلامت ایفا نموده و به‌عنوان جایگزینی اقتصادی و سالم مطرح شود. مقاله حاضر به زبان ساده و کاربردی، به بررسی ارزش غذایی عدس و نقش آن در رژیم غذایی گروه‌های مختلف سنی، به‌ویژه در زمینه پیشگیری از فقر آهن، کمک به امنیت غذایی، و پیشنهادهایی برای ترویج افزایش مصرف این ماده غذایی ارزشمند در سطح جامعه می‌پردازد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات