سوختگی باکتریایی لوبیا

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

گروه گیاهپزشکی-دانشکده کشاورزی-لرستان- خرم آباد- دانشگاه لرستان- بیماری شناسی گیاهی

چکیده

بیماری سوختگی معمولی لوبیا یکی از بیماری‎های مخرب لوبیا است که توسط باکتری Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli ایجاد می‎شود و در سالیان اخیر خسارات زیادی را به مناطق لوبیاکاری غرب کشور وارد کرده است. از مهمترین علائم این بیماری روی گیاه لوبیا، لکه‎های سوخته روی برگ با حاشیه زرد رنگ است. وجود زخم‎ روی گیاه، بارش باران توأم با باد یا آبیاری بارانی و دمای 28 تا 30 درجه سلسیوس باعث شیوع این بیماری می‎شود. با وجود تلاش‎های فراوان برای مدیریت این بیماری، همچنان وجود این بیمارگر در مناطق کشت لوبیا یک مشکل جدی محسوب می‎شود. روش‎های مدیریت بیماری سوختگی معمولی لوبیا بر پایه استفاده از بذور سالم و عاری از آلودگی باکتریایی، تناوب زراعی، جمع‌آوری بقایای آلوده گیاهی، مدیریت رطوبت مزرعه، ارقام مقاوم و استفاده از عوامل بیولوژیک استوار است. بهترین روش‌ پیشگیری و کنترل این بیماری استفاده از بذور سالم و عاری از آلودگی است، زیرا سموم شیمیایی مقرون به صرف نمی باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


  • تاریخ دریافت: 18 فروردین 1401
  • تاریخ بازنگری: 18 تیر 1402
  • تاریخ پذیرش: 12 تیر 1402
  • تاریخ اولین انتشار: 12 تیر 1402
  • تاریخ انتشار: 01 تیر 1400