قاووت نخود و نارگیل، پودری مغذی با هزینه‌ی تولید کم و ارزش درآمد بالا

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 بخش فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان. سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی.

2 باغبانی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی

3 بخش فنی و مهندسی، مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی.

چکیده

یکی از ترکیبات خوراکی مفید، پرمصرف، اما کمتر مطالعه شده قاووت است. هر ساله حجم وسیعی از نخود در کشور کاشت و برداشت می‌شود که عموما به‌شکل خام و نخودچی به‌فروش می‌رسد و ارزش درآمد از آن تنها به بسته‌بندی اشکال نخود و تولید شیرینی نخودچی محدود می‌شود. تولید قاووت نخود و نارگیل به‌سبب نیاز به تجهیزات کم، سهولت فرایند تولید، میزان رطوبت پایین فرآورده تولیدی، عدم نیاز به نگهداری در دمای پایین و منفی تا زمان عرضه سبب شده تا تولید این فرآورده سودمند باشد. یکی از استراتژی‌های قیمت‌گذاری فرآورده‌های غذایی بر اساس میزان هزینه تولید محصول است و با توجه به هزینه کم مصرف انرژی در تولید قاووت نخود و نارگیل، این فرآورده درآمد بالایی برای تولید‌کننده خواهد داشت. این فرآورده به‌سبب بالا بودن محتوای پروتئین نخود و دارا‌بودن اسیدهای چرب نارگیل، ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و تولید این فرآورده برای مشاغل خانگی، کارگاهی و صنعتی قابل توصیه است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات